Εκπίπτει ο φόρος τόκων HELOC;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/fepna/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Οι τόκοι που καταβάλλονται σε ένα HELOC ενδέχεται να εκπίπτουν φόρου, ένα πλεονέκτημα που δεν ισχύει για προσωπικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες.

Τα επιτόκια των HELOC ενδέχεται να είναι χαμηλότερα από άλλες μορφές πίστωσης, επειδή το σπίτι σας εξασφαλίζει το χρέος. Θα καλύψουμε ποια είναι η έκπτωση φόρου τόκων HELOC και ποιος πληροί τις προϋποθέσεις για αυτήν.Εκπίπτει ο φόρος τόκων HELOC το 2023;

Μια πιστωτική γραμμή μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας ή HELOC είναι μια πιστωτική γραμμή που εξασφαλίζεται από το σπίτι σας για την οποία μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να αντλήσετε χρήματα σε συνεχή βάση. Επί του παρόντος, οι φορολογούμενοι επιτρέπεται να αφαιρούν τους τόκους που καταβάλλονται σε ένα HELOC εάν πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Το HELOC εξασφαλίζεται από ένα «κατάλληλο σπίτι» που έχετε στην κατοχή σας. Ένα πιστοποιημένο σπίτι είναι μια κύρια κατοικία ή δεύτερη κατοικία, όπως μια εξοχική κατοικία. Αλλά αν νοικιάσετε το δεύτερο σπίτι, πρέπει να ζήσετε σε αυτό για τουλάχιστον 14 ημέρες ή το 10% των ημερών που είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση (όποια είναι μεγαλύτερη) για να θεωρηθεί κατάλληλο σπίτι.
 2. Χρησιμοποιείτε κεφάλαια HELOC για να βελτιώσετε το σπίτι. Οι βελτιώσεις στο σπίτι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν έργα όπως η ανακαίνιση της κουζίνας σας ή η προσθήκη ενός άλλου δωματίου στο σπίτι.
 3. Αναλυτικά τις εκπτώσεις. Αντί να λάβετε την τυπική έκπτωση, πρέπει να προσδιορίσετε αναλυτικά τις εκπτώσεις για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για τη φορολογική απαλλαγή από τόκους στεγαστικών δανείων.
 4. Τηρείτε τα όρια δανείου. Οι τόκοι που μπορείτε να αφαιρέσετε εξαρτάται από τα υπόλοιπα των στεγαστικών σας δανείων, την ημερομηνία που λάβατε τα δάνεια και την κατάσταση κατάθεσης.

Περιορισμοί έκπτωσης τόκων HELOC

Οι τόκοι που μπορείτε να αφαιρέσετε για δάνεια με εξασφάλιση του σπιτιού σας βασίζεται στο αν δανειστήκατε πριν ή μετά τις 16 Δεκεμβρίου 2017. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε.

 • Στεγαστικά δάνεια που έχουν συναφθεί πριν από τις 16 Δεκεμβρίου 2017 — Οι τόκοι εκπίπτουν πλήρως για στεγαστικό χρέος (συμπεριλαμβανομένων των HELOCs) που ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο $ ή λιγότερο (500.000 $ εάν ο γάμος υποβάλλεται χωριστά).
 • Στεγαστικά δάνεια που συνήφθησαν μετά τις 16 Δεκεμβρίου 2017 — Οι τόκοι εκπίπτουν πλήρως για στεγαστικό χρέος συνολικού ύψους 750.000 $ ή λιγότερο (375.000 $ εάν ο γάμος υποβάλλεται χωριστά).

Σημειώστε ότι αυτό το όριο είναι ένα συνδυασμένο ποσό για χρέη στεγαστικών δανείων. Έτσι, εάν είστε ελεύθεροι και έχετε υπογράψει μια υποθήκη 350.000 $ για να αγοράσετε ένα σπίτι το 2020 και στη συνέχεια ένα HELOC 10.000 $ το 2022 για να φινιρίσετε τα δάπεδα, το στεγαστικό σας χρέος συνολικά θα είναι 360.000 $. Αυτό είναι κάτω από το πλήρες όριο έκπτωσης, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι τόκοι που καταβάλλονται ενδέχεται να εκπίπτουν.

Πότε εκπίπτουν οι τόκοι ενός φόρου HELOC;

Οι κανόνες είναι αυστηροί εδώ: Οι τόκοι που καταβάλλονται σε ένα στεγαστικό δάνειο εκπίπτουν από τον φόρο μόνο εάν τα χρήματα χρησιμοποιούνται για «αγορά, κατασκευή ή ουσιαστική βελτίωση του σπιτιού του φορολογούμενου που εξασφαλίζει το δάνειο», σύμφωνα με την IRS. Εδώ είναι μερικά σενάρια που πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Παράδειγμα πότε μπορείτε να αφαιρέσετε τους τόκους HELOC

Ας υποθέσουμε ότι το σπίτι σας έχει δύο μπάνια και θέλετε να φτιάξετε ένα τρίτο μπάνιο στην κύρια κρεβατοκάμαρά σας για περισσότερη ιδιωτικότητα όταν επισκέπτονται οι επισκέπτες. Αποφασίζετε να βγάλετε ένα HELOC για να καλύψετε το κόστος κατασκευής τοίχων και εγκατάστασης ντους, υδραυλικών εγκαταστάσεων και τουαλέτας.

Εφόσον αυτή η αναβάθμιση βελτιώνει το σπίτι σας, οι τόκοι που πληρώνετε στο HELOC ενδέχεται να πληρούν τις προϋποθέσεις για έκπτωση φόρου, εφόσον πρόκειται για πρώτη ή δεύτερη κατοικία και αναφέρετε αναλυτικά τις εκπτώσεις.

Παράδειγμα όταν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τους τόκους HELOC

Η χρήση ενός HELOC για οποιαδήποτε προσωπική δαπάνη που δεν σχετίζεται με τη βελτίωση της πρώτης ή της δεύτερης κατοικίας σας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για έκπτωση φόρου. Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, οι τόκοι που καταβάλλονται σε ένα HELOC για την κάλυψη του κόστους δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκπτωση φόρου. Ας υποθέσουμε ότι βγάζετε ένα HELOC για να καλύψετε άλλα έξοδα, όπως έξοδα υιοθεσίας ή εκπαίδευσης. Ούτε αυτός ο τόκος θα εκπίπτει.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία έκπτωσης από τόκους στεγαστικών δανείων

Κατά τη φορολογική περίοδο, θα υποβάλετε το Έντυπο 1040 ή 1040-SR και θα χρησιμοποιήσετε το Πρόγραμμα Α για να προσδιορίσετε αναλυτικά τις εκπτώσεις. Οι εταιρείες στεγαστικών δανείων θα πρέπει να σας στείλουν το Έντυπο 1098, Δήλωση ενδιαφέροντος στεγαστικών δανείων, στο τέλος του έτους, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε τη φόρμα.

Το αν έχει νόημα να αναλύσετε τους τόκους στεγαστικών δανείων εξαρτάται από το πόσες άλλες κρατήσεις έχετε. Για το 2022, η τυπική έκπτωση είναι 12.950 $ για μεμονωμένους φακέλους, 25.900 $ για κοινές αρχειοθήκες και 19.400 $ για αρχηγούς νοικοκυριού. Εάν οι τόκοι στεγαστικών δανείων και άλλες αναλυτικές κρατήσεις δεν ξεπερνούν αυτό το ποσό, η λήψη της τυπικής έκπτωσης μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος.

Πώς να διεκδικήσετε έκπτωση τόκων HELOC για φόρους

Εάν έχετε HELOC και θέλετε να αφαιρέσετε τους τόκους, ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

 • Προσδιορίστε εάν το πιστωτικό σας όριο πληροί τις προϋποθέσεις. Ένα HELOC πρέπει να εξασφαλίζεται από την κύρια κατοικία ή τη δεύτερη κατοικία σας. Για να λάβετε την πλήρη έκπτωση, το συνολικό χρέος ενυπόθηκου δανείου σας πρέπει να είναι κάτω των 750.000 $ (ή 1 εκατομμύριο $ εάν δανειστήκατε πριν από το 2018).
 • Επιβεβαιώστε πώς χρησιμοποιήσατε τα κεφάλαια HELOC. Το HELOC σας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για επιλέξιμες δαπάνες — όπως αναβάθμιση, ανακαίνιση ή ανακαίνιση σπιτιού — για να δικαιούστε την έκπτωση φόρου τόκων.
 • Τραβήξτε τις αποδείξεις. Κρατήστε τις αποδείξεις των αγορών που κάνατε για το έργο ανακαίνισης του σπιτιού σας ως εφεδρικό για να αποδείξετε ότι χρησιμοποιήσατε κεφάλαια HELOC για αναβαθμίσεις σπιτιού.
 • Συγκεντρώστε οικονομικά έγγραφα. Ο ενυπόθηκος δανειστής σας θα πρέπει να σας στείλει Έντυπο 1098 για να αναφέρετε τους τόκους που καταβλήθηκαν σε φορολογικά έγγραφα. Μπορείτε επίσης να συγκεντρώσετε τις δικές σας καταστάσεις υποθηκών για να επιβεβαιώσετε τι υπάρχει στην τελική κατάσταση του ενυπόθηκου δανειστή για το έτος.
 • Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Α. Με τη βοήθεια φοροτεχνικού, φορολογικού λογισμικού ή με το χέρι, συμπληρώστε το Πρόγραμμα Α για να καταγράψετε αναλυτικά τις εκπτώσεις σας και επισυνάψτε το στο Έντυπο 1040 για τη φορολογική σας κατάθεση.

Η διαφορά μεταξύ ενός HELOC και ενός στεγαστικού δανείου

Οι τόκοι που καταβάλλονται τόσο για τα HELOC όσο και για τα στεγαστικά δάνεια μπορεί να εκπίπτουν από φόρους, αλλά αυτά τα χρεωστικά οχήματα λειτουργούν διαφορετικά το ένα από το άλλο. Τόσο τα HELOC όσο και τα δάνεια μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας σάς επιτρέπουν να δανείζεστε χρήματα από μετοχές κατοικίας, αλλά το ένα είναι μια μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης ενώ το άλλο είναι δάνειο με δόσεις.

Με ένα HELOC, αντλείτε τα χρήματα που χρειάζεστε από το πιστωτικό όριο όπως μια πιστωτική κάρτα και χρεώνεστε μόνο τόκους στο υπόλοιπο. Ένα στεγαστικό μετοχικό δάνειο, που μερικές φορές ονομάζεται δεύτερο στεγαστικό δάνειο, είναι ένα δάνειο με δόσεις που σας παρέχει ένα εφάπαξ ποσό και το υπόλοιπο αποπληρώνεται με ίσες πληρωμές. Οι τόκοι ισχύουν για αυτό το εφάπαξ που έχετε δανειστεί μέχρι να εξοφληθεί πλήρως.


Τι έπεται?

Το φορολογικό λογισμικό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για την έκπτωση φόρου τόκων στεγαστικών δανείων κάνοντας ερωτήσεις σχετικά με το τι δανειστήκατε και πώς χρησιμοποιήσατε τα χρήματα.

Αλλά κάθε φορά που έχετε αμφιβολίες σχετικά με τη φορολογική σας δήλωση, σκεφτείτε να καλέσετε έναν επαγγελματία. Μπορούν να εξετάσουν την οικονομική σας κατάσταση και το φορολογικό σας σενάριο για να προσδιορίσουν εάν μπορείτε να αφαιρέσετε τους τόκους και το να γνωρίζετε ότι ένας ειδικός του φορολογικού κώδικα εξέτασε την κατάθεσή σας θα μπορούσε να σας προσφέρει ηρεμία.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Taylor Medine είναι ένας ανεξάρτητος συγγραφέας που έχει καλύψει όλα τα προσωπικά οικονομικά τα τελευταία επτά χρόνια. Της αρέσει να γράφει κριτικές για χρηματοοικονομικά προϊόντα και οδηγούς σχετικά με τον προϋπολογισμό, την αποταμίευση, την αποπληρωμή του χρέους και την οικοδόμηση πιστώσεων. … Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/fepna/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply